Петя Колева Иванова от Добрич… Кой е чувал за нея? Но

...
Петя Колева Иванова от Добрич… Кой е чувал за нея? Но
Коментари Харесай

Чалга Псевдонимът Изяде Името, Вече Няма Димитричка, Петя И Десислава

Петя Колева Иванова от Добрич… Кой е чувал за нея? Но Преслава от „Пайнер“ – това към този момент е друго нещо. Фолкпевицата стана следващата изпълнителка от музикалния род, която по правосъден път си промени името. Петя стана Преслава и към този момент е по този начин по персонална карта.

Фолкаджийките подхванаха модата през последните години да зачертават рождените си имена и да одобряват псевдонимите, които ги направиха известни. Някои от тях се срамят от имената, дадени им от родителите, други желаят да са по-модерни, само че наклонността е реалност.

Симптоматичен образец е Димана, която по рождение е Димитричка. Изпълнителката изпада в смут, когато би трябвало да се показа пред хора. И стартира да употребява псевдонима си. В няколко телевизионни изявленията назовава себе си Димана и закачливото Димитричка остава в историята. Процедурата е прекомерно тромава и й лишава близо две години, до момента в който стане надалеч по-модерната Димана.

През 2016 година Джена разкри пред почитателите си в обществените мрежи, че рожденото й име Десислава е сменено в персоналните й документи с псевдонима й. „Българският съд има потребност от две години, с цел да смени името на жител. За да получа публично в документите си името Джена, беше нужно време. Сега това към този момент е факт“, разяснява някогашната Десислава. Тогава тя беше изловена да посещава съда дружно с мъжа си Наско, като посочи, че драма няма, а става въпрос единствено за промяната на името.

Мотивът й е, че тъкмо като Джена е позната за необятната общност, а никой не знае, че е Десислава с изключение на най-близките й хора. Това е повода и Преслава да зареже безличното Петя и да официализира псевдонима си, написа „България днес“.

Сашка Васева също подаде молба в съда за смяна на името. Тя призна, че се срами от облика, който е изграждала през 90-те година на предишния век и желае да стартира на чисто. Тя се отхвърля от името си и желае в персоналните документи към този момент да бъде вписвана като Александра Бакърджиева (по семейството на брачна половинка си).

„Срамувам се от това, което бях. Вкараха ме в една нетипична за мен роля, развяваха ме като знаме на пошлостта. Днес децата ми се срамят от мен, от песните, които в миналото съм пяла. Не ми го споделят, само че го усещам“, изповяда се Сашка. Впоследствие тя разкри, че може и да не си сменя името и да остане със остарялото, тъй че името й по документи към днешна дата остава тайнственост.

Преди едно десетилетие ДесиСлава (друга, не Джена) искаше да се споделя Десс. Дори си промени псевдонима, с цел да придобие по-голяма известност. Смяната по този начин и не се получи, а фолкаджийката се върна към остарялото ДесиСлава, което й беше измислено от Митко Пайнера и тъкмо с него стана известна.

Макар от доста години да са на сцената, някои реализатори резервираха в персоналните си карти същинските си имена. Дори и никой да не ги назовава с тях. Малцина знаят, че Милко Калайджиев в действителност е Михаил Панайотов Калайджиев. Той е безапелационен, че в никакъв случай няма да си смени името, защото това не е чак толкоз значимо за хората.

Галена е Галина Генчева. И въпреки да има минимална разлика, остава до ден сегашен с рожденото си име. Кали също е Галина, само че не мисли да занимава съда с сходни дреболии.

Преди време се заприказва, че Алисия обмисля да се споделя и по този начин по персонална карта. Плановете й били да махне скучноватото Ася, само че няма публично удостоверение, че е направила смяната. За ново име в бъдеще обмисля Емануела, която по рождение е Емилия Цветкова, само че всички я знаят и назовават с псевдонима й. Най-близките й другари й споделят Ема, което може да употребява и за същинското й име, и за псевдонима й.

Хаосът в чалгата е цялостен, майтапят се меломани, които на моменти се губят в морето от имена.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР